Vijgenboom Ø25-40 H150-180cm (nieuwe collectie)

Vijgenboom met een stamomtrek 25 tot 40 cm en 150 tot 180 cm hoog

€150 – €325

Beschrijving

Vijgenboom met een stamomtrek 25 tot 40 cm en 150 tot 180 cm hoog, €150 – €325. Mooie vijgenbomen die nu net bezig zijn blad aan te maken. Met een voorjaar en zomer zoals vorig jaar zullen deze bomen zeker eenmaal en misschien wel tweemaal rijpe vijgen oogsten!

Omstreeks 10 april verwachten wij onze nieuwe collectie vijgenbomen uit Spanje. Deze vijgenbomen met een stamomtrek variërend van 25 tot 40 cm en een hoogte van 150 tot 180 cm zullen wij dan ruim op voorraad hebben. 

Onze vijgenbomen komen uit Andalusië en kennen daar ook vorst van ca 10-12 graden onder nul. Ze zijn daardoor goed bestand tegen onze winters. Wordt het bij ons kouder dan deze temperaturen dan hebben wij beschermingshoezen en verwarmingslint in ons assortiment. Wij kunnen u adviseren over het beste gebruik van deze beschermingsproducten.

De vijgenboom vraagt relatief weinig onderhoud. Wij adviseren u in het voorjaar mesttabletten, speciaal ontwikkeld voor mediterrane bomen, toe te voegen (om deze te bestellen, klik hier). Dit hoeft u dus maar eenmaal per seizoen te doen. Verder regelmatig water geven, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vijgenbomen groeien snel. De foto’s zijn recent (maart 2019) gemaakt, dus ze hebben nog weinig blad. Dat valt immers elke winter af. Maar nog een paar weken en dan staan ze weer volop in het blad. Groeien de bomen te hard? Wij kunnen u goed adviseren wanneer u de vijgenboom het beste kunt snoeien.

We hebben een aanzienlijk aantal bomen in deze maat. Dat is fijn omdat u dan zelf de boom kunt komen uitkiezen. Wij staan u graag te woord. Komt u daarvoor langs tijdens de openingstijden of maakt u een afspraak via deze link.